fbpx

Vrouwenonderdrukking in Suriname: vriendin mag niet met hoge hakken naar het werk

GFC LIFESTYLEREDACTIE- In Suriname gaan nog te veel vrouwen gebukt onder de onderdrukking van mannen. Er worden nog middeleeuwse beperkingen opgelegd.

Daar zou veel feller tegen geageerd moeten worden. Het is nu meer dan ooit tijd dat dames voor hun eigen rechten opkomen. De periode van beteugeling door man of vriend moet nu zo snel mogelijk achter ons gelaten worden.

Dat is althans de mening van twee collega’s van een vrouw die werkt bij een middelgroot bedrijf in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo.

Ze vertellen aan de GFC Nieuws lifestyleredactie dat hun teamgenoot op kantoor zodanig door haar vriend onder controle wordt gehouden, dat hij voor haar bepaalt welke schoenen en kleding zij wel en niet mag dragen.

De vrouw mag niet met hoge hakken aan het werk verschijnen omdat dit te veel aandacht zou trekken bij haar mannelijke collegae.

BEKIJK OOK
Chanelle (43) vertelt: door de inflatie ga ik nu met de benen wijd voor geld

Ook het dragen van rokken is haar verboden want dit zou volgens hem te provocerend zijn.

“En dit staat niet op zichzelf, het komt vaak voor”.

“Surinaamse mannen moeten nu eens een keer goed gaan beseffen dat wij vrouwen ook onze rechten hebben en niet gezien moeten worden als hun bezit”.

“Wij roepen daarom alle vrouwen op om zich niet allerlei ouderwetse restricties op te laten leggen door deze ‘zieke’ onzekere en jaloerse mannen. Wij leven in de moderne tijd waar ieder zijn rechten heeft”, aldus het pleidooi van het tweetal.