fbpx

Vrouwen kunnen wel 100 keer beter ruiken dan mannen, zegt Amerikaanse topexpert

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Maak geen ruzie met je man of vriend indien jij een vreemde geur waarneemt en hij er helemaal niets van oppikt.

Sommige geuren kunnen dames veel beter ruiken dan mannen. In veel gevallen is het reukvermogen wel honderd keer krachtiger.

Ook het hoorvermogen van vrouwen is veel sterker.

Gezonde meisjes en volwassen vrouwen horen over het algemeen beter dan jongens en mannen van elke leeftijd.

Dat zegt de befaamde Amerikaanse psycholoog, researcher en bestseller auteur Dr. Leonard Sax in gesprek met Megyn Kelly.

De topexpert die decennialang onderzoek heeft gedaan naar mannen en vrouwen beweert dat er een groot verschil is tussen de twee geslachten als het gaat om mechanismewerkingen in het brein.

“Er is overweldigend wetenschappelijk bewijs dat er binnen de hersenen significante werkingsvariaties zijn. Dat zien wij al op scans van baby’s die nog in de baarmoeder zitten van hun moeder”.

“De prikkelgeleiding binnen het brein verloopt heel anders tussen heren en dames“, legt de ervaren deskundige uit.

BEKIJK OOK
Artsen bezorgd: steeds meer mannen 'breken' hun geslachtsdeel tijdens slaapkamerplezier

Vrouwen focussen zich volgens hem ook meer op kleuren, details en texturen terwijl de meeste mannen zich vooral richten op snelheid en actie.

Een onderzoeker uit Düsseldorf zegt in een korte reactie aan GFC Lifestyle in Den Haag dat er inderdaad steeds meer verschillen worden gevonden.

“Het gaat dus niet alleen maar om de uiterlijke geslachtskenmerken, voortplantingssystemen of hormoonhuishoudingsverschillen”.

“Er zijn ook sterk afwijkende functiewerkingen van onder anderen neurotransmitters“, stelt zij.