fbpx

Vrouw schrikt wakker en worstelt met gewapende indringers

GFC NIEUWSREDACTIE- Een vrouw die donderdag wakker schrok van gestommel in haar woning raakte in een worsteling met twee indringers in een poging om niet beroofd beroofd te worden.

In deze zaak heeft de politie intussen de verdachte Oliver O. aangehouden en in verzekering gesteld.

De benadeelde Z.M. deed op 21 augustus aangifte van diefstal op het politiebureau Uitvlugt. Hij verklaarde aan de politie dat twee jongemannen de woning, die in twee gedeelten is opgetrokken, waren binnengedrongen.

De indringers verschaften zich toegang tot de woning door enkele shutters van een raam te lichten en de voordeur van de woning open te forceren. Zijn oom en tante die in dat gedeelte van de woning verblijven, waren op dat moment in diepe rust.

Op een bepaald moment hoorde het neefje vanuit zijn slaapkamer een gestommel in het ander deel van de woning en nam poolshoogte. Bij die gelegenheid zag hij één der verdachte die gewapend was met een vuistvuurwapen hem voorbij rennen. De aangever herkende deze verdachte positief als te zijn iemand van de buurt.

Zijn tante hield hem toen voor dat zij plotseling wakker schrok en twee mannen voor haar zag staan. Zij geraakte in een worsteling met het tweetal en riep luidkeels om hulp. Met geweld rukte de twee verdachten vermoedelijk drie halskettingen van geel metaal van haar hals weg.

BEKIJK OOK
Bij gemengde politieacties: honderden jongeren verwijderd nabij Hermitage Mall

Bij het zien van zijn oom die op het gegil van zijn vrouw was afgegaan, kozen de verdachten het hazenpad, achterna gezeten door de oom. Daarbij heeft één van de verdachten een schot gelost in de richting van de man, die ongedeerd is gebleven.

De verdachten gingen er vandoor met een aantal sieraden van geel en zilver metaal met een hoge economische waarde, twee flessen whisky met inhoud (red en black label), vier horloges, een laptop tas inhoudende werkspullen, een portemonnee inhoudende een geldbedrag in SRD en vreemde valuta. Verder ook nog een rijbewijs, een groot geldbedrag in euro’s en SRD en nader op te geven goederen.

De benadeelden troffen bij de voordeur breekwerktuigen aan die door de wetsdienaren in beslag zijn genomen.

De buitgemaakte goederen zijn nog niet achterhaald.

Aan de aanhouding van de tweede verdachte wordt er gewerkt. De Recherche van Paramaribo is belast met het onderzoek in deze zaak.