Vrouw plast alcohol door bizarre aandoening

GFC NIEUWSREDACTIE- Een 61-jarige vrouw uit Pittsburgh, Pennsylvania (VS), is de eerste ooit die gediagnosticeerd is met het ‘urinary auto-brewery syndrome’, waarbij het lichaam zelf alcohol aanmaakt die wordt uitgestoten via urine.

De aandoening wordt veroorzaakt door gist in de blaas, die suiker in haar urine omzet naar alcohol. Het proces is bijna exact hetzelfde als in een doorsnee bierbrouwerij.

Dr. Kenichi Tamama van het UPMC Presbyterian ziekenhuis verklaart dat de vrouw – die met diabetes en levercirrose kampt – aanspraak maakte op een levertransplantatie, maar van de wachtlijst voor een donor gehaald werd en verwezen werd naar een behandeling tegen alcoholmisbruik.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Man (61) lijdt aan bijzondere aandoening waardoor hij constant moet boeren

Analyse van de bloedresultaten bevestigden volgens Daily Star echter dat de vrouw geen alcohol in haar bloed had. Het mysterie werd almaar groter.

Wel vonden specialisten grote dosissen candida glabrata, een gist die door het lichaam aangemaakt wordt. De gist stapelde zich op in haar blaas bij suikerinname.

Volgens Kenichi waren de artsen “geschokt en verrast” toen de waarheid aan het licht kwam. Tot dat punt geloofde niemand dat de vrouw de waarheid sprak over haar alcoholgebruik – tot grote frustratie van de vrouw zelf.

Overige berichten