Vrouw moet al drie jaar lang bewijzen dat ze nog leeft nadat ze door rechtbank dood werd verklaard

GFC NIEUWSREDACTIE- Een Franse vrouw vecht al jaren om haar leven terug te krijgen, nadat ze ten onrechte dood werd verklaard door een rechtbank.

Jeanne Pouchain (58) probeert al drie jaar te bewijzen dat ze nog in leven is, sinds een arbeidsrechtbank haar dood verklaarde, schrijft Oddity Central.

Het vonnis verwoestte haar leven als burger. Haar naam werd uit officiële dossiers gewist, ze verloor haar identiteitskaart, haar rijbewijs, verzekering, bankrekening, alles.

Het was alsof ze niet meer bestond.

Tegenwoordig is ze zelfs bang om de deur uit te gaan tenzij het echt moet, bang voor wat zou kunnen gebeuren als ze in een situatie terechtkomt waarin ze haar identiteit moet bewijzen.

En dat allemaal omdat een rechtbank haar leven op papier heeft beëindigd, zonder zelfs maar te controleren of ze echt was overleden.

Maar waarom zou de rechtbank haar dood verklaren? Welnu, de ex-werknemer en haar advocaat beweren dat Pouchain zelf de schuldige is, door te weigeren correspondentie te beantwoorden en in het algemeen een rechtszaak te vermijden.

Ze is niet langer “overleden”, maar ze leeft ook niet. Ze zit ergens tussenin.

Noch Jeanne, noch haar advocaat weten hoelang hun strijd om haar legaal te “reanimeren” zal duren, of ze ooit terug zal keren naar haar normale leven, maar het enige wat ze op dit punt kunnen doen is doorgaan met vechten.

Foto ter illustratie: Melanie Kreutz

Add Comment