Vrouw in Suriname betaalt meer dan 10.000 SRD om openbare zandweg op te knappen

GFC NIEUWSREDACTIE- Een vrouw die woont in het noorden van Paramaribo (Suriname) heeft vorige week, kennelijk moe van het wachten op de overheid, meer dan tienduizend Surinaamse dollars (ongeveer 400 euro) betaald aan een ondernemer om een openbare zandweg berijdbaar te maken.

GFC Nieuws verneemt dat de bewoners van de omgeving Mineervliegstraat en Zandmugstraat, al langere tijd niet of nauwelijks op een normale manier hun huizen met de auto konden bereiken.

De zandweg zat vol extreem diepe kuilen en vaker stonden voertuigen vast in de modder wat bij velen tot grote ergernis heeft geleid.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Geldverdienmachines van Surinaamse politieke partijen draaien en graaien op volle toeren

De vrouw heeft op een gegeven moment zelf het initiatief genomen om de weg voor veel geld te laten opknappen. Daarvoor is er een machine gehuurd en schelpzand gekocht.

Volgens informatie is het niet de eerste keer dat men het wachten op relevante overheidsinstanties meer dan beu is en zelf veel geld uit eigen zak moest stoppen om de wegen te repareren.

Binnen een groepsapp van buurtbewoners wordt nu opgeroepen dat een ieder een financiële bijdrage geeft zodat niet de vrouw alleen voor de hoge kosten moet opdraaien.

Een buurgenoot vertelt telefonisch aan GFC dat hij van oordeel is dat de rekening moet worden opgestuurd naar de Surinaamse regering.

“Ik werk keihard voor mijn geld en betaal belasting. Het is een taak van de overheid om wegen begaanbaar te houden”, zegt hij.

Hij zegt overigens dat niet alleen de vrouw een dergelijke actie heeft ondernomen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: 17- jarige homojongen uit Suriname uit huis gezet door vader die schuld geeft aan duivel

Een paar dagen eerder heeft een man van de buurt ook op eigen kosten een deel van de Sabakoestraat, een hoek verder, en Koproprienstraat op eigen kosten beter begaanbaar laten maken omdat ook daar de overheid verstek liet gaan.

Iets verderop op de hoek van de Sabakoestraat en de Powisiestraat is er ook al maanden sprake van een ergerlijke situatie.

Over de hele breedte van de weg zijn er verraderlijke kuilen die al maanden onder water staan, wellicht door een lekkage van de SWM, die het rijden over dit weggedeelte tot een “drama” maken.

Foto ter illustratie.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten