Vrouw doet aangifte tegen ex-vriend van bedreiging en wordt opgesloten voor diefstal geld en sieraden

GFC NIEUWSREDACTIE- Malaika L. (30) is op 11 april door de politie van Livorno in Paramaribo (Suriname) aangehouden voor diefstal.

De ex-vriend van Malaika deed op 9 april aangifte tegen haar.

De man gaf aan dat de liefdesrelatie tussen hem en zijn ex-vriendin al enkele maanden is verbroken, maar dat Malaika af en toe thuis bij hem kwam slapen. In de nacht van 8 april op 9 april was dat weer het geval.

Toen hij in de morgen van 9 april wakker werd, constateerde hij dat zijn ex-vriendin was vertrokken. Bij controle kwam hij tot de ontdekking dat een groot geldbedrag in SRD, een geldbedrag in Euro en zijn gouden halsketting van 32 gram ontbraken.

Hij pakte zijn telefoon gelijk om Malaika te bellen en zag dat zij een spraakbericht via WhatsApp voor hem had gestuurd. Volgens dat bericht gaf de ex-vriendin aan dat zij de geldbedragen en de sieraden had genomen.

Malaika deed niets vermoedend op 11 april het politiebureau aan voor het doen van aangifte van bedreiging tegen haar ex-vriend. Zij verklaarde dat haar ex-vriend haar met de dood heeft bedreigd als zij het geld en de sieraden niet terug zou brengen.

De vrouw werd meteen aangehouden, waarna zij werd voorgeleid. Zij heeft toegegeven de diefstal te hebben gepleegd en gaf de politie te kennen dat zij de halsketting heeft verkocht en dat geld heeft gebruikt.

OOK INTERESSANT
Boot gestolen bij 64-jarige seniorenburger in ressort Leiding

Zij is in verzekering gesteld.