fbpx

Vrouw die partner in brand stak in hun woning te Para in Paramaribo aangehouden

GFC NIEUWSREDACTIE- Een 41-jarige vrouw in Suriname die haar partner op 25 december in hun woning te Para met benzine overgoot en in brand stak, werd in Paramaribo opgespoord en aangehouden door de politie.

De 41-jarige Andy Grantsaan werd met 3e graad brandverwondingen over het geheel lichaam afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Hij werd ter verpleging in het ziekenhuis opgenomen, maar kwam in de vooravond van diezelfde dag in de ziekeninrichting te overlijden.

Uit het voorlopig politioneel onderzoek kwam naar voren dat de man op die bewuste dag op het balkon van zijn woning in Para zat toen het geval plaatsvond.

Bij aankomst van de politie van Para op het woonadres werd zijn vrouw niet aangetroffen. Het onderzoek in deze zaak werd overgedragen aan de rechercheurs van de afdeling Kapitale Delicten.

BEKIJK OOK
OM: 19-jarige Ruiz G. bestuurder Mercedes-Benz die 35-jarige Raymon Ford doodreed

Na verkregen informatie te hebben uitgewerkt, werd de partner van het slachtoffer, de 41-jarige Cendy H. als verdachte in beeld gebracht. Zij werd in de middag van 26 december op een woonadres te Paramaribo opgespoord en aangehouden.

Bij haar aanhouding heeft zij ontkent het strafbaar feit te hebben gepleegd. Cendy verklaarde aan de politie dat de man het feit zelf heeft gepleegd.

Het balkon waar de man zat, heeft schroeischade opgelopen.

Het ontzielde lichaam van Andy is voor obductie in beslag genomen, terwijl Cendy in het belang van het onderzoek in verzekering is gesteld.