fbpx

Vriendschapspark omgeving Lyceum 1 wordt botanische tuin

GFC NIEUWSREDACTIE- In het kader van de implementatie van de beleidsvoornemens van het Surinaamse ministerie van Openbare Werken (OW) 2020 – 2025, is de uitvoering van de verschillende verfraaiingsprojecten aan parken en pleinen in het beleidsplan opgenomen.

Het directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA) heeft in dit kader een werkgroep geïnstalleerd met als doel het Vriendschapspark, gelegen aan de Jaggernath Lachmonstraat (omgeving Lyceum 1), her in te richten.

De herinrichting van het park zal in public private partnership (PPP-verband) plaatsvinden. Middels beschikking is aan de Stichting Oriëntal Foundation vergunning verleend tot het in gebruik nemen van het Vriendschapspark voor het opzetten van een botanische tuin.

OGA is van start gegaan met het aanpakken van parken en pleinen, waarbij er ook gewerkt zal worden aan stads- en districtsverfraaiing zegt waarnemend directeur OGA Indersing Gangabisoensingh.

De werkgroep bestaat uit vier personeelsleden van OGA en drie leden van de Stichting Oriëntal Foundation. Het streven is dat de werkgroep binnen 6 maanden (of eerder) een gedegen plan moet uitzetten hoe het park precies aangepakt zal worden.

BEKIJK OOK
Geldbedragen in SRD en vreemde valuta, sieraden en jachtgeweer buitgemaakt bij inbraak

Bij deze uiteenzetting moet er gelet worden op de veiligheid, goede verlichting en goede zitplaatsen. “Het park moet uitnodigend en een toeristische trekpleister worden”, aldus Gangabisoensingh.

Minister Riad Nurmohamed zegt dat OW de nodige kennis in huis heeft en dat er meer daarmee gedaan moet worden. Bij de parken hoeft het niet bij maaien te blijven, er kan nu worden overgegaan naar het herinrichten van de parken.

De minister heeft aan de waarnemend directeur OGA gevraagd om de parken landelijk en terreinen van ministeries versneld aan te pakken. Nurmohamed zegt tot slot dat er gekeken moet worden naar andere inkomstenmethodes om de parken te onderhouden.