fbpx

Vp Brunswijk financiert uitgeputte beleidsprogramma’s Sportzaken

GFC NIEUWSREDACTIE- De laatste subsidie aanvragen van de Surinaamse sporters en sportdelegaties voor het begrotingsjaar 2022 van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport, worden de laatste tijden bekostigd door vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk.

Meerdere sporters hebben een subsidie aangevraagd bij het directoraat Sportzaken, echter is het beleidsprogramma van het directoraat Sportzaken dat hiervoor is bestemd helemaal uitgeput en wordt er een beroep gedaan op de vp, die de sport altijd een warm hart toedraagt.

Ook de spoedsubsidieaanvragen die niet op tijd opgestuurd worden voor de bureaucratische procedures en afhandeling heeft de vp op zich genomen voor een snelle inhaalslag om de topsporters te financieren, zodat ze zich goed kunnen voorbereiden en kunnen participeren aan internationale evenementen.

Het gaat niet alleen om subsidieaanvragen aan sporters van nationale selecties, maar ook sportactiviteiten en het renoveren c.q rehabiliteren van sportaccommodaties.

BEKIJK OOK
MinOWC financiert muziek educatiecentrum Commewijne

De directeur van Sportzaken, Gordon Touw Ngie Tjouw, is er niet trots op dat de regering zaken zo oplost, ten koste van de vp zijn familie, vrienden en zakelijke relaties.

Desondanks is hij wel dankbaar dat de vicepresident op deze manier Sportzaken, topsporters en de sportgemeenschap niet in de steek laat.
Recent nog heeft de vp ruim 9.000 euro gegeven aan Bodybuilder Soepe Koese ter ondersteuning en voorbereidingen naar zijn bodybuilding wereld kampioenschappen.

Zo gaan steeds meer sporters en sportorganisaties op zoek naar financiële hulp bij de vp, omdat er vanuit de vp, in persoon en via zijn stichting, klaarblijkelijk wel ondersteuning wordt gegeven aan de sportontwikkeling van Suriname zonder aanzien des persoon.