Vp Brunswijk dekt deel ticketkosten jeugdige dammers

GFC NIEUWSREDACTIE- Dammen met de Surinaamse vicepresident, Ronnie Brunswijk, is net even anders.

Dat hebben Nwagikromo Quincy (jeugd damkampioen) en Loedoer Sagar (jeugd semi damkampioen) bij de residentie van de vp zelf ervaren.

De twee dammers mochten op 9 november een partijtje dammen met damliefhebber Brunswijk. “Hij is een sterke tegenstander”, luidt de reactie van de jongens na de wedstrijd.

De vp heeft ook enorm genoten van het spel en is blij dat jongeren zich interesseren voor denksporten. De vriendschappelijke wedstrijd was in aanloop naar het vertrek van deze jeugdige dammers naar Polen voor de Wereld Kampioenschappen Jeugd Dammen 2021 van 29 november tot 5 december dit jaar.

Loedoer en Nwagikromo maken deel uit van de jeugdige dammers die Suriname zullen vertegenwoordigen.

De jongens met hun begeleider kwamen wat centjes te kort. Mede door hun winst, heeft vp Brunswijk de Surinaamse delegatie gesponsord met één vliegticket en handgeld voor beide dammers. De groep vertrekt over 2 weken naar Polen, tot dan zullen de heren de laatste dagen goed gebruiken om door te trainen.

“We zijn in elk geval blij dat de vp de sport ondersteunt en is dankbaar voor de financiële bijdrage van de vicepresident”, zegt Don Elliot van de Dambond.

Brunswijk gaf aan dat hij sporters altijd een warm hart toedraagt en ontzettend veel bewondering heeft voor sporters die Suriname nationaal of internationaal vertegenwoordigd. Hij zal zich altijd blijven inzetten deze groep te ondersteunen indien nodig.