fbpx

Voortvluchtige verdachte in fraudezaak Financiën/CBvS in de kraag gevat

GFC NIEUWSREDACTIE- De voortvluchtige verdachte, Mosa Izaak Rother, is door leden van de Surinaamse politie opgepakt.

Rother werd ook gezocht in het kader van de fraudezaak waarbij reçu’s vervalst zijn bij het ministerie van Financiën. Hij wordt gerekend als een van de hoofdverdachten.

In het opsporingsbericht van de politie stond dat Rother ervan wordt verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan deelneming aan een criminele organisatie, oplichting, valsheid in geschrifte, money laundering; verduistering dan wel medeplichtigheid daaraan, zoals omschreven in het Surinaams Wetboek van Strafrecht.

In deze zaak werd ook Robert Koendjbiharie gezocht, die anderhalve week terug werd aangehouden en ingesloten. Er is op zijn bankrekening die hij in april dit jaar heeft geopend bij de Finabank, SRD 40.9 miljoen overgemaakt door de Centrale Bank van Suriname (CBvS) op basis van valse betaalopdrachten.

BEKIJK OOK
Auto vermiste 63-jarige Silvien Ritfeld gevonden, ook lichaam met schotverwondingen

Rother werkte als bode bij het ministerie van Financiën.

In deze zaak zijn eerder in verzekering gesteld: Danielle Kom, hoofd Comptabiliteit Financiën & Planning, haar jongere zus en broer Megeza en Mervelino, Yoran Rother (neef van Mosa), Sergio Cruden en Robert Koendjbiharie.