Voortvluchtige Guyanese moordverdachte gepakt in Suriname

GFC NIEUWSREDACTIE- De Guyanese moordverdachte, Ezekiel Hawker alias “Alpha”, werd op 27 december gearresteerd door politie-eenheden in Suriname.

Hawker werd door de Guyanese politie gezocht in verband met de moord op Deon Charles in Albouystown, Guyana, op 24 december.

De Surinamers autoriteiten waren gemeld dat de verdachte op de vlucht was geslagen in een poging aan gevangenneming te ontkomen, meldt Guyana Post Online.

Als gevolg van de gezamenlijke inspanningen werd Hawker door de functionarissen uit Suriname overgedragen aan Guyanese rechercheurs die hem onmiddellijk arresteerden en in hechtenis namen.

Hawker gaf toe de daad te hebben gepleegd. Hij verklaarde dat hij Deon Charles, die hem eerder twee keer had neergeschoten, doodschoot nadat hij hem op kerstavond op straat tegenkwam.

Rechercheurs hebben ook de bestuurder van de auto die de verdachte van en naar de plaats delict vervoerde in hechtenis genomen. Hij werkt ook samen met de rechercheurs.

Verder wil de Guyana Police Force van deze gelegenheid gebruik maken om hun wetshandhavingscollega’s in Suriname te bedanken die in de loop der jaren essentiële steun hebben geboden aan de GPF bij het aanhouden van ontvluchte verdachten.