Voormalig OKB-voorzitter van Dijk-Silos vindt CBB-directeur onbetrouwbaar

GFC NIEUWSREDACTIE – Voormalig voorzitter van het Onafhankelijk Kiestbureau (OKB) in Suriname, Jennifer van Dijk-Silos, vindt dat de directeur van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) in Suriname, Anastacia Pokie, onbetrouwbaar.

Dat heeft Pokie volgens haar getoond rond de kwestie van de uitgezette activiste, Regita Edenburg en nu met de kwestie Richano Santokhi, de zoon van president Santokhi.

Als bewakers van de burgergegevens en de integriteit van het Surinaamse kiesproces is dit onacceptabel, zei van Dijk-Silos aan LIM FM.

Het CBB en de directeur zijn belast met de taak om de gegevens van burgers te beschermen en te waarborgen dat deze informatie niet wordt misbruikt voor politieke doeleinden of partijpolitieke gunsten. Slechts enkele personen, c.q. instanties kunnen een beroep doen op het CBB voor burgerinformatie.

Het is van groot belang dat overheidsfunctionarissen, met name de directeur van een cruciale instantie als het CBB, te allen tijde onpartijdig en betrouwbaar handelen.

OOK INTERESSANT
Jagernath Lachmon voorzag misère in Suriname, was fel tegen overhaaste onafhankelijkheid

Het is volgens van Dijk-Silos overduidelijk dat Pokie gunsten verricht aan partijgenoten en de coalitie. Op grond daarvan vindt zij haar ongeschikt en moet Pokie meteen worden ontheven uit haar functie.