fbpx

Voormalig Nationaal Veiligheidsadviseur John Bolton: VS moet duidelijk maken dat zij Poetin ‘zal liquideren’ als hij kernwapens inzet

GFC NIEUWSREDACTIE- Voormalig Nationaal Veiligheidsadviseur John Bolton zegt dat de Verenigde Staten duidelijk moeten maken dat zij de Russische president Vladimir Poetin zullen liquideren, als hij opdracht zou geven tot het gebruik van kernwapens.

Dinsdag was Bolton te gast bij het programma”Tonight with Andrew Marr” van de Britse radiozender LBC.

Toen Marr Bolton vroeg wat de VS, de NAVO en het Westen moeten doen als Poetin kernwapens zou gebruiken, zei Bolton dat de focus zou moeten liggen op het afschrikken van Poetin om kernwapens te gebruiken, in plaats van op wat te doen als vergelding.

Bolton zei dat hij de mogelijkheid niet uitsluit dat Poetin kernwapens inzet, als de Russische strijdkrachten in Oekraïne instorten, of als Poetin zich “in politiek zwaar weer bevindt, binnen Rusland”.

BEKIJK OOK
Brazilië uitgeschakeld op WK na strafschoppen tegen Kroatië

De voormalige Nationaal Veiligheidsadviseur stelde dat de VS duidelijk zouden moeten aangeven dat zij “de persoon die het bevel tot een nucleaire aanval zou geven, verantwoordelijk zouden stellen”.

“We moeten duidelijk maken dat als Poetin opdracht zou geven tot het gebruik van een tactisch kernwapen, hij een persoonlijk doodvonnis zou ondertekenen,” zei Bolton. “En ik denk dat dat nodig is om hem af te schrikken, als hij in extreme situaties terechtkomt.”