fbpx

Voorbereiding culturele uitwisseling Suriname en Ghana gestart

GFC NIEUWSREDACTIE- Een Ghanese delegatie is momenteel op bezoek in Suriname voor een culturele uitwisseling tussen beide landen.

Beide landen hebben enkele ideeën die zij met elkaar willen delen. De delegatie staat onder leiding van Hajj Abdul Samad Said. Er zijn de afgelopen dagen bezoeken afgelegd aan onder andere Brownsweg, Brokopondo en Petondro.

Ook aan vicepresident Ronnie Brunswijk werd een beleefdheidsbezoek gebracht. Daarbij is onder meer gesproken over textielvervaardiging, vluchten Suriname – Ghana vice versa, bladtabak en de palmolieproductie.

Vanuit Suriname zijn de Ghanezen vooral geïnteresseerd in de productie en het gebruik van kwak en overige cassaveproducten. Nagedacht wordt op welke manier de ideeën vervat kunnen worden in pilotprojecten.

BEKIJK OOK
Voertuig afgebrand, vakantiewoning loopt water- en schroeischade op

Aan Brunswijk is gevraagd een gemengde commissie te installeren bestaande uit Surinamers en Ghanezen om te werken aan de totstandkoming van het uitwisselingsprogramma.

In verband met 10 oktober, Dag van het Verdrag van de Marron, zal de “Ghana and Suriname Culture and Trade Mission” in Suriname op bezoek zijn om de festiviteiten bij te wonen.

Ook zal worden gekeken hoe verder invulling te geven aan het Culturele Uitwisselingsprogramma tussen Suriname en Ghana.

Foto: de Ashanti koning uit Ghana vertoefde in 2018 enkele dagen in Suriname.