fbpx

Voetbalwereld wenst ernstig zieke Pelé beterschap toe

GFC NIEUWSREDACTIE- Voormalige en huidige voetbalsterren wensen Pelé het beste toe op sociale media na lokale mediaberichten in Brazilië dat zijn gezondheid was verslechterd.

De 82-jarige oud-voetballer, die een van de grootste spelers aller tijden is, werd dinsdag opgenomen in een ziekenhuis in Sao Paulo om zijn kankerbehandeling opnieuw te evalueren nadat Pelé in september 2021 een tumor uit zijn dikke darm had laten verwijderen.

Pelé bedankte donderdag op Instagram fans voor de positieve berichten en “good vibes” die hij had ontvangen.
Paris Saint-Germain-aanvaller Kylian Mbappé drong er zaterdag bij zijn Twitter-volgers op aan om “te bidden voor de koning” – een verwijzing naar de bijnaam van de Braziliaanse grootheid – en tagde Pelé in zijn tweet.

Ondertussen gingen de Braziliaanse voetbalster Vinicius Jr., die voor het nationale team speelt in Qatar 2022, en de voormalige Braziliaanse grootheid Rivaldo naar sociale media om de legende aan te sporen ‘sterk te blijven’.

BEKIJK OOK
Brazilië roept noodsituatie volksgezondheid uit voor zieke bevolking in Amazone-gebied

De voormalige club van de 82-jarige Santos FC voegde eraan toe: “De hele wereld … is samen met jou, King Pele!”, terwijl voetbalbond FIFA tegen de ster zei dat hij ‘snel beter moest worden’.

In december 2021 werd Pelé opgenomen in het ziekenhuis en onderging hij een chemotherapiebehandeling. In september van dat jaar onderging hij een operatie om een tumor uit zijn rechter dikke darm te verwijderen, die artsen tijdens routineonderzoeken vonden.

Pelé wordt algemeen beschouwd als een van de grootste voetballers in de geschiedenis.

Hij speelde in vier WERELDBEKERS, won er drie – in 1958, 1962, 1970) – en scoorde 12 doelpunten in 14 wedstrijden. Hij scoorde 1.281 doelpunten in zijn professionele carrière in 1.363 wedstrijden.