fbpx

VN wil ruim 1,7 miljard euro om Venezolaanse migranten te helpen

GFC NIEUWSREDACTIE- De VN en haar partners schatten het geld dat nodig is om de miljoenen Venezolaanse migranten en vluchtelingen in Latijns-Amerikaanse en Caribische landen, evenals gastgemeenschappen, te helpen op US $ 1,72 miljard (ongeveer 1,64 miljard euro).

Van de meer dan zeven miljoen Venezolanen die de afgelopen jaren hun land hebben verlaten, woont de overgrote meerderheid, bijna zes miljoen, in 17 landen in de regio.

De Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) en de Hoge Commissaris van de VN voor vluchtelingen (UNHCR), die hun regionale hulpplan hebben gelanceerd, richten zich op hen.

In dit verband hebben ze gewaarschuwd dat miljoenen mensen zich geen drie maaltijden per dag kunnen veroorloven, geen veilige en fatsoenlijke accommodatie hebben, obstakels ondervinden bij de toegang tot medische zorg en niet in staat zijn om te werken om zichzelf en hun gezinnen te onderhouden.

BEKIJK OOK
Brazilië roept noodsituatie volksgezondheid uit voor zieke bevolking in Amazone-gebied

De speciale vertegenwoordiger van beide agentschappen voor deze crisis, Eduardo Stein, heeft erop aangedrongen om Venezolaanse migranten niet te “vergeten”, omdat “velen hun leven verlamd hebben gezien en miljoenen worstelen om hun families te voeden of kansen te vinden om hun leven opnieuw op te bouwen”.

Foto: News 360