Vliegramp 7 juni 1989 heeft diepe sporen achtergelaten

GFC NIEUWSREDACTIE- Vandaag is het 32 jaar geleden dat de ramp zich voltrok. Maar tot nu toe voelt het voor velen aan als de dag van gisteren.

Eén van de slachtoffers was de trainer van de Suriprofs, Nick Stienstra, op weg naar Suriname voor het realiseren van een droom: Voetballers van Surinaamse komaf samen te brengen om het Surinaams voetbal naar een hoger level te tillen.

Zijn zus Roxanne Stienstra vertelt in een exclusief BRASA FM interview over hoe de familie deze schok heeft ervaren. Een deel van het interview was ook te horen op de STVS.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Zwerfster die vorig jaar is overleden wist niet dat ze $884.000 had geërfd van moeder

Nick zijn wens was altijd om in Suriname begraven te worden. En zo is gebeurd en wel als enige van de slachtoffers van het Suriprofs voetbalteam.

De man die na 3 decennia in de voetsporen van Nick Stienstra is getreden, heet Dean Gorré.

De man die nu de trekker is in het verder verwezenlijken van die Surinaamse voetbal droom, was in die Suriprofs-periode zelfs ook door Stienstra geselecteerd als een talentvolle voetballer voor het grote doel.

“Mooi en respectvol is het dat de nieuwe kapitein met het huidige nationaal Surinaams voetbalteam, Natio, vòòr hun wedstrijd tegen Bermuda, ruimte maakte om een bezinningsmoment in te lassen bij het monument van de slachtoffers van de vliegramp”, haalt Roxanna Stienstra aan.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten