fbpx

Vijftal MoU’s ondertekend tussen Suriname en Nederland

GFC NIEUWSREDACTIE- Onderdeel van het bezoek van de Nederlandse minister-president Mark Rutte is ook geweest de ondertekening van verschillende overeenkomsten tussen Surinaamse en Nederlandse bedrijven en instellingen.

Dit gebeurde in de boardroom van de Surinaamse Brouwerij. Het gaat in deze om:

1. MoU Consulytic MoU met NV AMPS Power Solutions
2. MoU Consulytic met Vereniging Surinaamse Bedrijven (VSB)
3. Siemens contract voor aanschaf van medische apparatuur voor het Academisch Ziekenhuis Paramaribo
4. Dordtech Letter of Intent met Ramadhin & Sons, over het opwekken van duurzame energie ten behoeve van de rijstproductie
5. Health Access International MoU met COVAB en Webhelp

Het bezoek van Rutte aan Suriname is volgens president Chandrikapersad Santokhi historisch en markeert een bijzonder moment in de continuering en verdieping van de concrete samenwerking. Volgens het Surinaamse staatshoofd heeft deze samenwerking reeds tastbare resultaten opgeleverd in de sectoren justitie, defensie en volksgezondheid.

BEKIJK OOK
Post Utrecht bereikt mijlpaal met 24 uurse elektriciteit

Santokhi verzekerde de Nederlandse regeringsleider ervan dat de Surinaamse regering vastbesloten is om deze speciale samenwerking uit te breiden en te intensiveren, gebaseerd op gelijkwaardigheid en wederzijds respect. Volgens Santokhi vloeit de aanwezigheid van Rutte voort uit de vriendschappelijke relatie en hechte coöperatie tussen de twee landen, die vanaf het aantreden van de regering-Santokhi zijn hersteld en verstevigd.

Rutte en delegatie vertrokken dinsdagavond uit Suriname.