fbpx

VHP bezorgd over nepnieuws en desinformatie

GFC NIEUWSREDACTIE- De Surinaamse regeringscoalitiepartij VHP is bezorgd over de explosieve toename van nepnieuws en desinformatie, die momenteel in alle hevigheid vanuit een bepaalde hoek verspreid worden.

Hierbij wordt er niet geschroomd, het logo en de naam van de partij te gebruiken bij het aanmaken van fake Facebook pagina’s. De VHP mediacommissie heeft geen Facebook-pagina, meldt de partij.

“De berichten hebben slechts één doel namelijk, het veroorzaken van onrust en verdeeldheid binnen de samenleving. Zo brengt de nepnieuwspagina VHP Media commissie bijna dagelijks berichten uit met enkel en alleen het doel de VHP te bekladden en te bespotten.”

“Naar aanleiding van een ludieke actie vanuit een aantal grote bedrijven waarbij de kleur oranje op de korrel genomen werd, verscheen op de neppagina VHP Media commissie een bericht, als zou de VHP niet schromen gevolgen te koppelen aan deze actie. Dit is compleet bezijden de waarheid.”

De VHP heeft alle begrip voor bedrijven die op ludieke wijze uiting willen geven aan hun gevoelens vanwege de moeilijke tijd waar wij met zijn allen doorheen gaan. De partij respecteert te allen tijde het recht op vrije meningsuiting en zal niet toestaan dat burgers en bedrijven in dit recht worden beknot.

Naast deze pagina is ook de Facebookpagina Ibri Bodje na Bodje gestart met een lastercampagne. Zo worden er momenteel berichten gedeeld als zouden er voor het kabinet van de president dure gepantserde voertuigen zijn aangeschaft.

Verder wordt er ook melding van gemaakt dat er opdracht zou zijn gegeven een kritische jongeman te laten oppakken en aanhouden. Ook deze berichten zijn ontbloot van iedere vorm van waarheid en hebben slechts als doel de regering in een kwaad daglicht te plaatsen.

OOK INTERESSANT
Andrew Tate en broer Tristan mogen naar huis, krijgen huisarrest

De VHP roept dan ook de totale samenleving op het hoofd koel te houden en niet in te gaan op ongeverifieerde berichten met een zeer negatieve lading. “We staan als land op dit moment voor grote uitdagingen. Hierbij moeten er moeilijke keuzes gemaakt worden die als doel hebben onze economie weer op spoor te brengen.”

“Regeren is immers vooruitzien. Wij kunnen u echter verzekeren dat de regering onder leiding van president Santokhi niet stil zit op dit moment. Met alle middelen die zij ter beschikking heeft, wordt er dag en nacht aan gewerkt zo snel als mogelijk een beter leefklimaat te scheppen voor alle mensen in ons geliefd Suriname. Dit zal echter moeilijker gaan als er geen rust en eenheid heerst in het land.”

“Laten wij ons niet uit elkaar laten drijven door personen en organisaties die slechts voor eigen gewin bezig zijn een klimaat van chaos en onrust te creëren, om er uiteindelijk zelf beter van te worden. Volgt u alstublieft de officiële berichten vanuit de regering en maakt u zich niet schuldig aan het verspreiden van fake nieuws berichten. Niemand is hier op dit moment bij gebaat”, aldus de VHP.