VHP-fractie eist duidelijkheid over aanschaf 33 voertuigen voor Kabinet Vicepresident

GFC NIEUWSREDACTIE- In een brief aan de minister van Openbare Werken (OW) eist de fractie van de VHP in DNA duidelijkheid over de aanschaf van 33 voertuigen voor het Kabinet van de Vicepresident.

Aan de minister wordt onder meer gevraagd of er een openbare aanbesteding is gehouden en hoeveel bedrijven hebben ingeschreven.

Ook wordt aangevoerd dat tijdens de regeringswisseling in 2020 tientallen voertuigen van de overheid goedkoop zijn gekocht door overheidsfunctionarissen en zou de mogelijkheid bekeken moeten worden om die voertuigen terug te halen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Jonge Surinaamse vrouwen tonen vaker interesse in ‘liefdeswerk’, maar liever met buitenlandse mannen

Voor de levering van de auto’s bestemd is een bedrag van ruim SRD 19.4 miljoen goedgekeurd door de Onderraad voor Aanbestedingen en Gunningen op 5 mei.

De voertuigen moeten in A1 conditie zijn, blijkt uit het gunningsdocument ondertekend door vicepresident Ronnie Brunswijk. Het voorstel komt van Openbare Werken.

De gunning circuleert ook op social media, waar enorme vragen worden gesteld over de prijs van de voertuigen. Zes Isuzu D-Max worden geleverd door Fernandes Autohandel, terwijl 27 auto’s via Car Guide NV worden gekocht.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten