Verzekeringsmaatschappijen met hun achterhaalde uitkeringen!

verzekeringen

INGEZONDENSuriname heeft een aantal grote verzekeringsmaatschappijen die floreren.

Heeft iemand zich ooit eens afgevraagd hoe het toch mogelijk is om zo een gigantisch gebouw op te zetten? Zijn het echt de verkeringsbedragen die wij “het volk” moeten betalen jaar in jaar uit voor motorrijtuigen, brandverzekering en noem maar op.

De verzekeringsmaatschappijen maken elk jaar of om een bepaalde periode bekend hoeveel winst ze hebben gemaakt over een bepaald boekjaar.

Neem eens de schadeverzekering van een auto als voorbeeld. Er is op uw verzekeringsbewijs een x -bedrag aangegeven voor WA-dekking.

Het moment dat je betrokken raakt bij een aanrijding wordt er gelijk berekend hoeveel je uitgekeerd zal krijgen met aftrek van afschrijving, bouwjaar etc.

In werkelijkheid krijg je een bedrag uitgekeerd dat niet eens genoeg is om bij te dragen voor een andere auto, berekend of niet met de Centrale Bankkoers of de zwarte markt.

Je WA-dekking is misschien SRD 25000; dat komt neer op een bedrag van US$1533,74 aan de hand van de Centrale Bankkoers van SRD 16.30.

OOK INTERESSANT
Basis- en VOJ-scholen sluiten in oktober om 12:00 uur vanwege extreme hitte

Als je de auto hebt gekocht voor een bedrag van US$ 5000 heb je een verschil van ruim US$3466.26. Vanwaar zal de persoon dat verschil halen om een andere transsportmiddel te kopen?

Komt er nog bij kijken dat er een lopende lening op de wagen is, totdat het totaal is afgelost bij de bank alvorens er een andere wagen gekocht kan worden.

De volgende kwestie is wanneer je auto naar de spuiter wordt verwezen en die moet 2-3 dagen daar blijven. Je krijgt een kaartje waar je recht op hebt of waar je gebruik van kan maken zoals een taxirit van A naar B of waar je een auto kan huren voor een bepaald bedrag.

Je krijgt de schrik van je leven als je de bedragen leest die de verzekeringsmaatschappijen nog gebruiken als dagvergoeding motorrijtuigen. Vanwaar komen de bedragen?

Personenauto SRD 25 of tegen overleg van nota`s van een bonafide verhuurbedrijf van de huursom tot een maximum van SRD 100. Taxi SRD 30, indien die verzekerd is en voor een bromfiets SRD 7.50.

OOK INTERESSANT
Suriname staat op de 9e plaats wereldwijd voor hoogste inflatie in 2023

Er zijn nog een aantal van zulke absurde achterhaalde bedragen. Waar kan men terecht voor zulke bedragen? Kan de verzekeringsmaatschappij ons de weg wijzen wie voor zulke bedragen nog zijn diensten zal verlenen? Helaas horen wij niemand die hierover praat.

Onze regeerders die zien niet dat wij nog meer opgelicht worden door zulke onmogelijke bedragen te hanteren. Verschillende wetten worden gemaakt, maar wanneer zal men ook wetten maken om de burgers te beschermen tegen zulke oneerlijke praktijken?

K. B.

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

BEKIJK OOK: Bus-en boothouders hebben ook een gezin te onderhouden