Vertraging in behandeling ontwerpwet Kiesregeling Suriname tot na jaarrede

GFC NIEUWSREDACTIE- De openbare behandeling van de ontwerpwet voor de wijziging van de Kiesregeling van Suriname, die aanvankelijk gepland stond voor voor het reces van De Nationale Assemblee (DNA), is uitgesteld tot 2 oktober, zo heeft parlementsvoorzitter Marinus Bee aangekondigd.

De vertraging wordt toegeschreven aan het korte tijdsbestek en de noodzaak om andere wetgevende kwesties af te ronden voor het reces.

De commissie van rapporteurs, onder leiding van vicevoorzitter Dew Sharman, heeft op 31 augustus verslag uitgebracht over de laatste conceptwet Kiesregeling.

Volgens Bee is een van de belangrijkste aspecten van deze wetswijziging reeds gerealiseerd toen alle vijf parlementaire fracties consensus bereikten over landelijke evenredigheid en gezamenlijk een wetsvoorstel indienden.

De begroting en de jaarrede worden op 29 september gepresenteerd in De Nationale Assemblee. Hierdoor hoopt Bee dat de wet voor 1 november 2023 kan worden afgekondigd door de president, waardoor alle betrokkenen precies 18 maanden de tijd hebben om zich voor te bereiden op de komende verkiezingen.

OOK INTERESSANT
52-jarige R.W. gearresteerd in Paramaribo na poging tot inbraak