fbpx

Vertegenwoordiging Suriname van zeer groot belang bij inauguratie Braziliaanse president

GFC NIEUWSREDACTIE- President Chan Santokhi van Suriname heeft in de marge van de inauguratie van president Luiz Inácio Lula da Silva op 1 januari gesprekken gehad met meerdere staatshoofden van de regio.

De inauguratie van president Lula da Silva is bijgewoond door verschillende staatshoofden uit meer dan 40 landen. Minister Ramdin van Buitenlandse Zaken International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) die deel uitmaakt van de Surinaamse delegatie, is van mening dat de aanwezigheid van Suriname van groot belang is.

“We hebben een enorme goede relatie met Brazilië opgebouwd in de afgelopen 2 jaar weliswaar onder een andere president. Maar we willen dat continueren” zegt de BIBIS-minister. Het gaat volgens de bewindsman niet alleen om politieke redenen om zakelijke belangen. Brazilië heeft de 7e grootste economie in de wereld.

De bewindsman deelt mee dat er rekening moet worden gehouden met het feit dat in de samenwerking tussen Brazilië, Guyana en Suriname veel potentie zit. In dat kader zijn er gesprekken gevoerd met verschillende functionarissen aldaar waarbij minister Ramdin met zijn collega Mauro Vieira een onderhoud gehad heeft.

BEKIJK OOK
Vrouw in ziekenhuis opgenomen met brandwonden over lichaam nadat culturele activiteit verkeerd uitpakte

Santokhi heeft ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om korte gesprekken te hebben met collega’s uit het Caribisch gebied, Afrika, Europa en Latijns-Amerika.

Met de vertegenwoordigers uit Arabische landen, welke ook daar aanwezig waren, was het mogelijk om de contacten verder op te bouwen.

Ramdin geeft aan dat het van zeer groot belang was voor de president om de toespraak van de geïnstalleerde president te horen, over zijn beleid. Dit, omdat er veel verwachtingen zijn op het gebied van klimaatsverandering alsook op de buitenlandse politiek van Brazilië.

Naar aanleiding van de berichten betreffende de veiligheid in Brazilië is er volgens de minister uiteraard rekening mee gehouden. “Het feit dat we hier met meer dan 40 hoge delegaties aanzitten geeft aan dat ook die landen ervan overtuigd zijn dat de Braziliaanse autoriteiten in staat zijn de veiligheid voor de gasten te garanderen”, deelt de minister mee.