Versterking van grenscontroles langs de Marowijnerivier door Franse grenspolitie

GFC NIEUWSREDACTIE- De “Police Aux Frontières” (PAF) in Saint-Laurent du Maroni, Frans-Guyana, heeft haar inspanningen geïntensiveerd om de grens met Suriname te bewaken.

Deze versterkte controle omvat de inzet van de “Aïmara,” een nieuwe en snellere interventieboot, die bedoeld is om de Marowijnerivier nauwlettender te surveilleren.

Sinds de tewaterlating van de Aïmara in juli van dit jaar, houden de Franse autoriteiten toezicht op het personen- en goederenverkeer aan de grens met behulp van twee vaartuigen. Binnenkort zal de vloot van de PAF-brigade in Saint-Laurent worden uitgebreid tot vier politieboten.

Wat opvalt, is dat de “Aïmara,” net als de eerder gebruikte “Atipa,” ook wordt ingezet bij gezamenlijke Frans-Surinaamse patrouilles op de Marowijne.

Deze recente toevoeging en de aankomende uitbreiding van de vloot zijn aangekondigd door de nationale politie van Frans-Guyana (“Police Nationale de la Guyane”) via haar officiële Facebookpagina.

Het voornaamste doel van deze uitbreiding is om de wetshandhaving, grenscontroles en de algehele veiligheid op de rivier te versterken.

Sinds september 2022 voert de grenspolitie operaties uit langs de grensrivier met behulp van de “Atipa” en de “Aïmara,” beide uitgerust met de nieuwste technologieën, zoals GPS, infraroodcamera’s en nachtkijkers.

Deze verbeteringen zijn een belangrijke stap voorwaarts in de handhaving van de grensbeveiliging in dit gebied.

OOK INTERESSANT
Groot deel Surinaamse kiezers makkelijk voor de gek te houden door politici