fbpx

Verontwaardiging over Taskforce Valutatransacties

GFC NIEUWSREDACTIE- In Suriname is grote verontwaardiging ontstaan binnen de samenleving, nadat bekend werd dat de regering een Taskforce Valutatransacties zal installeren.

Bij de behandeling van de wijziging van de Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 in het parlement, bleken er ook veel twijfels te bestaan bij de parlementariërs over het wel of niet instellen van een taskforce om toezicht te houden op geldtransactiekantoren.

De regering is ingegaan op de vele vragen die dinsdag gesteld zijn over de wijziging van de Valutawet.

Diverse commissieleden, waaronder Rabin Parmessar (NDP), Ronnie Asabina (BEP), Josafat Kanapé (ABOP) en Edward Belfort (ABOP) vinden dat de Centrale Bank van Suriname (CBvS) uitgehold wordt door een taskforce die in het leven wordt geroepen.

Belfort zegt tegen de wet te zullen stemmen, omdat die in de huidige vorm zijn goedkeuring niet draagt. Ook zou volgens hen naar willekeur invallen worden gedaan in woningen van burgers.

Parmessar vroeg zich af of de taskforce spaargeld van een burger die hij/zij jarenlang heeft gespaard, maar niet kan aantonen hoe die aan het geld komt, in beslag mag/kan nemen? Denk maar aan donaties van familie uit het buitenland.

Op social media wordt de maatregel ook onderuit gehaald en vragen velen zich af of de regering alles van de vorige regering aan het kopiëren is. Toen werd ook voorgesteld dat er invallen zouden worden gepleegd bij burgers.

BEKIJK OOK
Aanrijding met dodelijke afloop aan de Kwattaweg

Enkele boze reacties:

“Dit is het toppunt van brutaliteit. Maar wacht effe, waarom gaan jullie niet eerst naar die boeven van de vorige regering, zoals beloofd? Jullie weten dat ze zoveel valuta hebben, en de cambiohouders. Dan willen jullie bij de kleine man gaan, omdat jullie vermoedens hebben. Wel mijn pitbull wacht op jullie.”

“Het wordt steeds gekker in dit land! Op deze manier zijn we niet meer veilig, want het kan gewoon een rover zijn die zich voordoet als iemand van de taskforce! Wie beschermt ons als burger, hebben ze daar wel over nagedacht?”

“Wat een brutaliteit. Dus ons huis is nu het huis van de taskforce, want ze mogen doen en laten wat ze willen en wanneer ze maar willen. Wat voor rotstreek en leugen “op basis van vermoedens? Gaan jullie eerst bij alle ministers, daarna de vp, president, Bordo, Somohardjo en Rusland. Beginnen jullie daar. Wie verzekert ons als Surinaamse burger dat we de taskforce op bezoek krijgen en geen criminelen?”

BEKIJK OOK: Waarom gaat alles fout bij deze regering?