Verontrustende situatie in Suriname als ondeskundige wijsneuzen machtsposities krijgen

Economie neergang

OPINIE-  Het is voor veel waarnemers duidelijk dat verschillende individuen in Suriname al zijn begonnen met hun verkiezingscampagnes.

Ze bereiden zich voor om zo veel mogelijk stemmen te vergaren in de aankomende parlementsverkiezingen. Deze zelfbenoemde experts, die beweren het beter te kunnen doen dan de huidige regering van Santokhi- Brunswijk, zijn vooral prominent aanwezig op sociale media.

Opvallend is dat deze wijsneuzen nooit met diepgaande oplossingen komen, maar vaak wel kritiek uiten. Het zou een verontrustende ontwikkeling zijn als deze ‘experts’ daadwerkelijk de macht krijgen door de stem van het volk.

Het is duidelijk dat degenen die zich voorbereiden om de leiding van Suriname over te nemen, niet de juiste capaciteiten bezitten. Als ze aan de macht komen, zouden ze het land verder de afgrond in duwen.

Het probleem dat we ondervinden is dat de meerderheid van de stemgerechtigden in Paramaribo en omliggende districten zich gemakkelijk zou kunnen laten misleiden door deze amateuristische demagogen.

Dit zou kunnen leiden tot een verdere verslechtering van onze samenleving, economische neergang, en een verharding en verergering van de criminaliteit.

Het is belangrijk dat de kiezers goed geïnformeerd zijn en dat zij een weloverwogen keuze maken op basis van feiten en concrete oplossingen, in plaats van beloften en populistische retoriek.

OOK INTERESSANT
Oplichtingspraktijken floreren in tijden van economische Crisis: Bescherming en preventie

We moeten ons richten op duurzame ontwikkeling en verbetering van ons land, en niet op korte termijn politieke winst.

R. Pinas

DISCLAIMER: Publicatie van opiniestukken houdt niet in dat GFC het eens is met de inhoud