Verkeersduivels brengen eigen leven en dat van anderen onnodig in gevaar

INGEZONDEN– De snelheid waarmee autobestuurders rijden, is de grootste boosdoener bij verkeersongevallen.

Veel automobilisten rijden – bewust of onbewust – te hard: sneller dan de snelheidslimiet, of te snel voor specifieke omstandigheden zoals een scherpe bocht of kraters op de weg.

Hierdoor brengt men niet alleen het eigen leven, maar ook het leven van anderen die zich wel houden aan de verkeersregels in gevaar.

Het afgelopen weekend zijn helaas 4 personen overleden in het verkeer. Daarnaast waren er een aantal zware aanrijdingen met letsels en moesten de gewonden naar het ziekenhuis worden gebracht.

Bij het eerste ongeval, reed een man zonder rijbewijs in op vier nietsvermoedende mannen die zich nabij de kruising van de Nieuw Weergevonden- en Monitorweg bevonden. Daarna ramde hij een EBS paal en ramde de schutting van pandnummer 23 aan de Nieuw Weergevondenweg.

OOK INTERESSANT
Frankrijk schenkt Suriname militair materieel ter waarde van 1 miljoen euro om gezamenlijke uitdagingen aan te gaan

Drie van de mannen lieten ter plekke het leven, terwijl de vierde met de ambulance is afgevoerd. De klap was zo hard dat twee van de slachtoffers werden aangetroffen op het erf van pandnummer 25 en twee op het terrein van pandnummer 23.

Het tweede verkeersongeval was in Saramacca. Een jonge vrouw kwam in een trens terecht en overleefde dit ongeval niet. Aangenomen mag worden dat zij met een hoge snelheid reed en mogelijk de controle over het voertuig verloor.

Bij een derde verkeersongeval sloeg een bestuurder een aantal keer met zijn voertuig over de kop op de Wijdenboschbrug. Ook hier zijn enkele gewonden afgevoerd naar het ziekenhuis.

Helaas onderschatten vele automobilisten de impact van het rijden met een hoge snelheid. Bij een hogere rijsnelheid is de remweg langer, de reactietijd korter en een eventuele botsing harder.

OOK INTERESSANT
'Afrikaanse toestanden' in Suriname: Eigen waterputten graven door beperkte toegang waterleidingnetwerk

Een te hoge snelheid vergroot daarmee de kans op verkeersongevallen en de kans op een ernstige afloop daarvan. Naar schatting wordt een derde van alle dodelijke verkeersongevallen (mede) veroorzaakt door te snel rijden.

Het is daarom van belang dat wij ons houden aan de verkeersregels en zou onnodig leed voorkomen. De regels zijn gemaakt om de weg veilig te houden voor alle verkeersdeelnemers; dus ook voor jou.

Da Ai

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

BEKIJK OOK: Is de asfaltering van de ‘Super Highway’ stopgezet?