fbpx

Is de asfaltering van de ‘Super Highway’ stopgezet?

INGEZONDENTijdens Regering Bouterse 2 werd er een aanvang gemaakt met asfalteringswerkzaamheden van wat een nieuwe 6-baans ‘Super Highway’ zou moeten worden.

Uiteindelijk bleek een 6-baans Highway niet mogelijk, vanwege het bestaande netwerk van de Energie Bedrijven Suriname en de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) ter plaatse en vormde de bebouwing op sommige plaatsen een belemmering.

Uiteindelijk werd het een ‘bredere’ tweebaansweg, met een uitbreiding aan weerszijden, verbreding van het fietspad en het aanbrengen van sorteervakken.

Dit project is onderdeel van het landelijk Dalian 4-project en behelst de asfaltering van totaal 25 km, vanaf de Latourweg tot de Meursweg.

Aanvankelijk moest het project eind 2019 worden opgeleverd. Begin 2020 – enkele maanden voor de uitbraak van corona in Suriname – was een groot deel af en wel vanaf de Meursweg tot nabij Tout Laut Faitweg Midden. De arbeiders van Dalian waren druk bezig met voorbereidingen om het overig deel tot aan de Latourweg aan te pakken. Maar plotseling werd het werk stopgezet.

OOK INTERESSANT
Vrouw, 33, haalt file in en veroorzaakt fatale aanrijding met tegenligger

De arbeiders zien wij vanaf april 2020 niet meer en de machines zijn weg; hoogstwaarschijnlijk vanwege corona.

Het overig deel dat nog aangepakt moet worden, wordt met de dag slechter en gaat het onderstel van voertuigen eraan. De kraters op de weg liegen er niet om.

De vraag is of dit project is stopgezet. Het ministerie van Openbare Werken is bezig met lapwerkzaamheden op de weg, omdat dat deel verschrikkelijk slecht is en straks onbegaanbaar wordt.

Indien het project is stopgezet, willen wij als samenleving weten waarom.

De Stem

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

BEKIJK OOK: Moderne treinen en zesbaanswegen met viaducten in Suriname