Verhoogde WAM-premies gaan vandaag in

GFC NIEUWSREDACTIE- De WAM-tarieven in Suriname gaan vanaf vandaag 1 augustus fors de lucht in.

Eerder liet de Surinaamse Verenging van Assurantiemaatschappijen (Survam), waar de verzekeringsmaatschappijen zijn aangesloten, weten dat ook het dekkingspercentage is verhoogd. Wie een hogere dekking wil, moet daarvoor meer neertellen.

Een hogere dekking betekent automatisch dat de premiebedragen verhoogd worden en die zijn maar met liefst 100% gestegen.

De bromfietsen hebben een verhoging van 82,82%. Weliswaar is de dekking van voertuigen van SRD 30.000 verhoogd naar SRD 70.000. Dit is een verhoging van 133,33%.

De bromfietsen hebben nu een dekking van SRD 18.750. Voorheen was dit bedrag op SRD 9000 gesteld. Hier is de dekking met 108,33% gestegen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Het moderne christendom is een grote grap en de islam is de toekomst

Bij de personenauto’s zullen de P4 (1601 kg of meer) het zwaarst voelen. De verhoging hier is 124,23 %. Bij de vrachtauto’s zijn het de V1 (0-1000 kg) die het liefst een verhoging van 142,96% op hun bord hebben.

De grotere bussen (meer dan 31 passagiers) zullen het diepst in hun buidel tasten. Die hebben een verhoging van 142,67%.

Volgens de verzekeringsmaatschappijen is de verhoging nodig, omdat zij in de afgelopen jaren vaker geconfronteerd zijn geraakt met het feit dat de standaard verzekerde WAM-dekking niet langer toereikend is om de schade te kunnen uitkeren, met alle nare gevolgen van dien voor de betrokkene.

Verder wensen de verzekeringsmaatschappijen de gemeenschap zoveel mogelijk te beschermen tegen de gevolgen van een verkeersongeval.

Volgens de verzekeringsmaatschappijen zijn ook zij in de afgelopen jaren geconfronteerd geraakt met de koersstijgingen.

Zij hebben alle mogelijkheden bekeken, echter hebben zij geen andere keus dan de geldende standaard WAM-dekking te verhogen.

De verhoging geldt voor zowel een nieuwe verzekering als voor de bestaande polissen die verlengd moeten worden.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten