fbpx

Verhoogde veiligheidscontroles bij ambassades en overheidsgebouwen

GFC NIEUWSREDACTIE- De Surinaamse regering heeft besloten om de veiligheidscontroles bij overheidskantoren en de ambassades op te voeren.

Dit besluit is het gevolg van de mislukte aanslag op het gerechtsgebouw afgelopen vrijdag. Toen hebben twee mannen geprobeerd het gebouw op te blazen.

Behalve bij het gerechtsgebouw aan de Monseigneur Wulfinghstraat is de veiligheid opgevoerd bij het parketgebouw aan de Limesgracht.

Ook bij de nutsbedrijven, ambassades en consulaten zijn de veiligheidscontroles opgevoerd, zegt minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie. De regiocommandanten van het Korps Politie Suriname (KPS) hebben de opdrachten gekregen om de controles op strategische plekken te verscherpen.

BEKIJK OOK
Verdachten aangehouden voor mislukte aanslag op gerechtsgebouw

Voor wat betreft de aanslag op het gerechtsgebouw is het onderzoek nog gaande. Er is een speciaal onderzoeksteam ingesteld onder leiding van een officier van justitie.

Het team onderzoekt nu een aantal beelden van camera’s uit de omgeving. “Die beelden worden nu geanalyseerd. Ik kan niet meer informatie dan dit vrijgeven in dit stadium”, zei de minister.

De Wulfinghstraat is dagelijks afgesloten tussen 21.00 uur en 05.00 uur. Limesgracht, omgeving parketgebouw, dagelijks tussen 00.00 uur en 05.00 uur.