fbpx

Verhoging gasprijzen ondanks eist tot aftreden Haïtiaanse premier Ariel Henry

GFC NIEUWSREDACTIE- De Haïtiaanse premier Ariel Henry heeft een nieuwe verhoging van de gasprijzen aangekondigd.

De bekendmaking komt ondanks weken van protesten tegen de regering over de kosten van levensonderhoud en het bendegeweld dat welig tiert in het land.

Tijdens de eerste verjaardag van de vorming van zijn coalitieregering zei Henry dat de prijsverhoging onderdeel was van een poging om geld in te zamelen voor het openbaar bestuur.

Volgens het Haïtiaanse Instituut voor Statistiek en Informatica zag het land in juli van dit jaar een inflatiestijging van 30,7% ten opzichte van 2021.

Henry riep de Haïtianen ook op om kalm te blijven en offers te brengen voor het land. “Geweld is niet het antwoord, geweld zal ons niet helpen het land vooruit te helpen. Ik dring er bij iedereen op aan kalm te blijven en samen te werken om onze meningsverschillen op te lossen”, zei hij zondag.

BEKIJK OOK
Klap Fiona nog verwoestender, omdat Puerto Rico nog moet herstellen van orkaan Maria

In de wijk Cité Soleil van de hoofdstad Port-au-Prince zijn dit weekend minstens tien mensen omgekomen, onder wie twee journalisten.

Henry, die vorig jaar het leiderschap van de Caribische natie op zich nam, heeft moeite om het land samen te brengen voor lang uitgestelde verkiezingen.

Foto: AP