Vergiftigen kinderen en volwassenen Paramaribo- Noord door criminelen gaat gewoon door

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE – Het vergiftigen van kinderen en volwassenen in het noorden van Paramaribo door criminelen gaat onverminderd door.

Dat laten furieuze gedupeerden woensdag aan GFC Nieuws weten.

“Dit gebeurt ondanks mooie beloften van de overheid. Er zouden goede afspraken gemaakt zijn met de criminelen die er een gewoonte van maken hun huisvuil in de open lucht te verbranden en anderen die hun percelen in de fik steken. Beloofd was om dat niet meer te doen”.

“Maar wij worden regelmatig met deze giftige kankerverwekkende rommel bedwelmt. Het lijkt erop dat de regering maar geen grip op deze randfiguren kan krijgen. Wij moeten steeds weer de ziekmakende rommellucht inademen omdat zij het zo nodig vinden alles in brand te steken”, zeggen slachtoffers in Tourtonne 5.

Onderzoekingen tonen onbetwistbaar aan dat de giftige stoffen die vrijkomen bij het in brand steken van huisafval en tuinafval zoals gras, bladeren en takken een desastreus effect hebben op de gezondheid. Alle rook en fijnstof die vrijkomen en worden ingeademd zijn per definitie schadelijk voor mensen en dieren.

Overige berichten