fbpx

Verdachten liquidatie Posrenstraat nog niet gepakt

GFC NIEUWSREDACTIE- De politie in Suriname heeft nog niemand aangehouden voor de liquidatie van een Guyanees aan de Posrenstraat.

De 26-jarige Guyanees Shemar Wilson heeft op zondag 26 februari na te zijn beschoten in zijn voertuig aan de Posrenstraat het leven gelaten.

De politie van Kwatta kreeg een melding van een schietincident met dodelijk afloop aan de Posrenstraat en deed voor onderzoek de locatie aan.

Daar aangekomen troffen zij de vriendin van het slachtoffer aan. Naar haar zeggen is zij op zaterdag 25 februari vanuit Frans-Guyana afgereisd naar Suriname om haar paspoort op te halen bij de Guyanese ambassade.

Samen met haar vriend Shemar zouden zij op zondag 26 februari omstreeks 10.00 uur v.m. uitrijden om boodschappen te halen.

Shemar nam plaats achter het stuur en toen zij wilde instappen, zei haar partner haar om plat te gaan liggen. Zij gaf gevolg hieraan, omdat zij twee gemaskerde mannen die in het zwart gekleed waren had gezien die naar de auto van Shemar liepen.

OOK INTERESSANT
25ste Emigratiebeurs in Nederland, Suriname vertegenwoordigd

Het tweetal schoot meteen gericht op het voertuig, waarbij Shemar geraakt werd met voor hem het noodlottige gevolg. Na de daad verlieten de daders de plek in een gereedstaand voertuig.

Bij een onderzoek in het appartement alwaar het slachtoffer verbleef, zijn aangetroffen en in beslag genomen een jachtgeweer met afgezaagde loop en kolf, drie hagelpatronen, een lange lege magazijn houder en een korte magazijnhouder met 10 patronen.

Verder zijn er gevonden 3 nep cocaïnebolletjes en een hoeveelheid marihuana. Het verderfelijke spul is overgedragen aan de afdeling Narcotica Brigade.

Volgens bekomen informatie werd het slachtoffer Shemar door de politie van Guyana en Frans-Guyana opgespoord.

De afdeling Kapitale Delicten die belast is met het onderzoek, bracht de vriendin S.M. op voor verhoor. Uit het voorlopig politioneel onderzoek is gebleken dat de vriendin van de overleden Shemar geen enkel betrokkenheid heeft in deze zaak en is zij door de politie heengezonden.

Aan de aanhouding van de voortvluchtige verdachten wordt gewerkt.