fbpx

Veiligheidsbonden Justitie & Politie niet aanwezig tijdens viering Onafhankelijkheid

GFC NIEUWSREDACTIE- Diverse veiligheidsbonden binnen het ministerie van Justitie & Politie (JusPol) in Suriname zullen niet deelnemen aan de parade tijdens de viering van de Onafhankelijkheid van het land.

Het personeel van de bonden werkt onder zeer erbarmelijke omstandigheden en is de leiding van het ministerie en de leiding van de diverse korpsen vaker hierop gewezen.

Het Collectief van bonden heeft daarom besloten om niet te participeren aan de viering van de Onafhankelijkheid op 25 november aanstaande.

Volgens voorzitter Wendell Oosterwolde van de Bond van Personeel bij de Brandweer Suriname (BPBS) hebben vrijwel alle bonden te kampen met dezelfde problemen. Bij de brandweer is er geen kleding voor het personeel, het rollend materieel is in deplorabele staat en de hoofdkazerne beschikt niet over een brandblusvoertuig.

BEKIJK OOK
MinOWC en EMAGS verdiepen samenwerking

Oosterwolde zegt dat president Chandrikapersad Santokhi sinds juni dit jaar is aangeschreven, nadat er geen bevredigende oplossing kwam vanuit het ministerie van Justitie. De president heeft echter niet gereageerd op het schrijven de bond.

De bondsvoorzitter hekelt het dat terwijl geklaagd wordt dat er geen geld is voor de aanpak van de problemen, de regering SRD 10 miljoen vrijmaakt voor de parade.