fbpx

Veel vrouwen hebben een grafhekel aan zelfs hun beste vriendinnen, vertelt hoogleraar

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Vrouwen geven achter gesloten deuren toe te walgen van zelfs hun beste vriendinnen.

Vooral dames die zijn gezegend met een mooier uiterlijk dan dat van hun maatjes, of een vooruitstrevendere mentaliteit hebben krijgen veel bitterheid te verwerken van geslachtsgenoten.

Tania Reynolds, assistent hoogleraar psychologie aan de University of New Mexico in de VS heeft dat gezegd.

In de oertijd waren mannen genoodzaakt om te jagen en oorlog voeren. Hierdoor zou het voor hen raadzaam zijn vrienden te maken met lotgenoten om samen sterker te staan.

Vriendschap tussen vrouwen is echter vele malen subtieler en moeilijker te bepalen, wordt aangevoerd door de hoogleraar.

Reynolds, die intra-seksueel gedrag bij vrouwen bestudeert, vertelt in gesprek met Chris Williamson dat er diverse factoren zijn die kameraadschap bij het vrouwelijker geslacht ingewikkelder en stressvol maakt.

OOK INTERESSANT
Explosies van e-sigaretten veroorzaken dodelijke verwondingen

“Voorbeeld: dames die voor een vrouwelijke baas werken zijn vaker ontevreden. Historisch gezien bleek dat dames een gelijk niveau prefereerden bij geslachtsgenoten. Grote verschillen in status, uiterlijk, of andere parameters zorgen dus voor wrijving.”

Heren zouden ook eerder opteren voor fysiek geweld om problemen op te lossen, terwijl vrouwen vaker op de ‘roddeltoer’ gaan.

“Na een conflict zijn mannen meer geneigd om zand erover te strooien. Bij vrouwen onderling gaat dat lastiger”, aldus Reynolds.

Foto ter illustratie.