fbpx

Veel aannemers in Suriname zijn ordinaire oplichters en zouden de cel in moeten

INGEZONDEN- Zij rijden in de vetste auto’s, verdienen kapitalen, betalen geen belasting en zijn kampioen in het voeren van gladde praatjes en anderen belazeren.

Haast een ieder in Suriname die volwassen is kan wel een stressverhaal vertellen over een bouwaannemer en zijn bouwvakkers.

Veel van hen zijn ondeskundige ordinaire oplichters die er niet vies voor zijn om hardwerkende mensen volledig kaal te plukken.

Vorige week nog was ik na lange tijd weer bij een makker van mij op bezoek die zijn huisje door een aannemer grotendeels heeft laten verbouwen.

Mijn vriend die samen met zijn vrouw op een eerlijke manier geld verdient door beiden erg hard te werken en zeer zuinig te leven, is het zoveelste slachtoffer van deze kwakzalvers.

Het doet mij zeer om te zien hoe deze aannemer en zijn bouwvakkers de zuurverdiende SRD’s van mijn vriend hebben gebruikt om prutwerk af te leveren.

Vele tienduizenden Surinaamse dollars die dit stel met veel pijn en moeite heeft gespaard zijn als het ware weggegooid. Een merendeel bouwwerkzaamheden zijn helemaal verkeerd uitgevoerd en moeten opnieuw worden gedaan.

Het is om je rot te ergeren aan deze lakse ondeskundigen die denken dat hun klanten met gemak geld van een boom kunnen plukken.

BEKIJK OOK
Dat steeds meer vrouwen arroganter worden is de schuld van goedkope mannen

Toen de aannemer die ook aanwezig was in een discussie met mij wilde gaan en zijn kostbare fouten wilde goedpraten, kreeg ik negatieve neigingen.

Met mijn 2 meter lichaamslengte en als sinds mijn tienerjaren dagelijkse beoefenaar van de bokssport had ik hem makkelijk met een uppercut knock out kunnen slaan.

Maar gelukkig heb ik geleerd mij goed te beheersen en kies ik nooit voor geweld maar voor dialoog.

Wat mij betreft mogen deze figuren bij het leveren van wanprestaties wel voor het gerecht worden gedaagd.

Het mag niet zo zijn dat eerlijke, hardwerkende en zuinig levende mensen zo gedupeerd raken door een stelletje bedriegers.

Een merendeel van de aannemers in Suriname zou nu niet vrij mogen rondlopen vanwege het leed wat ze anderen hebben aangedaan. De betrouwbare aannemers hoeven zich niet aangesproken te voelen.

De misleiders horen wel in de cel thuis. Of de rechter kan tijdens een proces deze criminelen ook verplichten een schadevergoeding te betalen aan gedupeerden.

Foto ter illustratie.

R. Pinas

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud