fbpx

Vandaag uitsluitsel over eis 100% loonsverhoging werknemers FAI

GFC NIEUWSREDACTIE- Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft deze week en bezoek gebracht aan het bacovebrijf Food and Agriculture Industries in het district Nickerie (Suriname).

De werknemers van hebben dinsdag het werk neergelegd, vanwege ontevredenheid over de lage lonen.

Brunswijk kan zich niet voorstellen dat de lonen zo laag zijn en heeft de werknemers belooft zich sterk te maken voor een salarisverhoging.

Deze kwestie zou hij bespreken in de Raad van Ministers en moet er vrijdag uitsluitsel komen over de eis van een 100% loonsverhoging.

Vakbondsleider Dayanand Dwarka rekent erop dat de regering meegaat met de eis. Hij is al meer dan 8 maanden bezig om een menswaardig loon voor de bacovenarbeiders te bewerkstelligen.

BEKIJK OOK  Aantal COVID-gevallen Pan-Amerikaanse regio blijft stijgen

Gesprekken met de ministers van Landbouw, Veeteelt en Visserij en Financiën hebben geen zoden aan de dijk gelegd.

De bacovenarbeiders kwamen in een neerwaartse loonspiraal terecht, nadat de koers werd aangepast op SRD 21 en er allerlei ingrijpende maatregelen vanuit de regering werden genomen die de koopkracht heeft geërodeerd.

Brunswijk vindt de looneis van 100% meer dan billijk. Hij vindt het anno 2022 niet kunnen dat mensen SRD 1.400 en SRD 1.800 per maand ontvangen voor hard werken.