Vader duwt babydoekje diep in keel zuigeling omdat ze ‘haar mond moet houden’, kind stikt en overlijdt

GFC NIEUWSREDACTIE- Een 30-jarige vader is gearresteerd en aangeklaagd voor doodslag na het overlijden van zijn 2 maanden oude dochter Iris.

Het incident vond plaats in het Amerikaanse Vero Beach in mei 2021, maar de aanhouding werd pas deze week bekendgemaakt.

Volgens de politie heeft vader Joseph N. een babydoekje zo diep in de keel van het meisje geduwd dat ze hieraan is overleden.

De vader

Het meisje werd met spoed naar het Cleveland Clinic Indian River Hospital gebracht. Medici aldaar ontdekten het babydoekje diep in haar keel.

Ondanks intensieve inspanningen overleed Iris aan haar verwondingen, meldden lokale media.

Tijdens het vooronderzoek bleek de vader inconsistent in zijn verklaringen. Eerst beweerde hij dat hij het kind ongeveer 10 minuten onbeheerd had achtergelaten.

Later onderzoek toonde echter aan dat hij gedurende ongeveer 30 minuten bezig was geweest op zijn mobiele telefoon. De vader probeerde de schuld te schuiven op het 18 maanden oude zusje van Iris, maar forensisch onderzoek sloot dit uit.

OOK INTERESSANT
80-jarige man door echtgenote neergeschoten omdat hij van haar wilde scheiden

Iris’ grootvader, die ook in het huis woonde, vertelde dat hij de 30-jarige vader minder dan een uur voor de noodoproep had betrapt terwijl hij over het kindje stond en schreeuwde: “Je moet je mond houden!”.

De man wordt nu aangeklaagd voor verzwaarde doodslag op een minderjarige en riskeert een lange gevangenisstraf.

Foto baby ter illustratie.