Vaccinatiebereidheid afgelopen periode toegenomen

GFC NIEUWSREDACTIE- “De laatste dagen hebben wij dagelijks een hogere vaccinatiebereidheid waargenomen. De vaccinatieposten zijn drukker dan normaal.”

“Het blijkt dat het Pfizer-vaccin het meest gevraagd is en dat grote groepen kinderen met hun ouders de vaccinatielocaties aandoen,” zegt dokter Soenita Nannan Panday-Gopisingh.

Om in te spelen op de toenemende vaccinatiebereidheid zal de overheid overgaan tot het faciliteren via meerdere en grotere prikaccommodaties. Ten aanzien van het swabben worden alternatieven bekeken om de mogelijkheden te verruimen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Wetenschappelijk bewezen: Bier heeft negatieve werking op darmen

De medicus heeft verder een uitzetting gegeven over de opnamecijfers over de maand september, waaruit blijkt dat meer dan driekwart (77.8%) van de personen niet gevaccineerd is.

“Als we kijken naar de overlijdens dan merken we dat de groep niet-gevaccineerden nog steeds het grootste aandeel heeft.” De groep volledig gevaccineerden heeft een klein en de deels gevaccineerden een iets groter aandeel.

Nannan Panday-Gopising zegt verder dat er bij de opnames meer sprake is van vrouwen. Bij de overlijdens gaat het grotendeels om mannen.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER