USAID en Caribische organisaties ondertekenen MoU om klimaatverandering te bestrijden

GFC NIEUWSREDACTIE- Het United States Agency for International Development/ Eastern and Southern Caribbean Mission (USAID/ESC) en vertegenwoordigers van het Caribbean Community Climate Change Centre (CCCCC), het Caribbean Institute for Meteorology and Hydrology (CIMH) en het Caribbean Disaster Emergency Management Agency (CDEMA) ondertekenden op 16 juni een Memorandum of Understanding (MoU).

De ondertekening vond plaats tijdens de virtuele openingsceremonie van USAID/CSC’s regionale klimaatsymposium “Refresh, Renew and Re-pivot to Action”.

De MoU bevestigt het reeds lang bestaande partnerschap tussen USAID en toonaangevende entiteiten op het gebied van klimaatverandering en erkent verder de dringende noodzaak van klimaatactie in het Caribisch gebied.

Onder meer waren aanwezig: Sarah-Ann Lynch, ambassadeur van de V.S. in Guyana en CARICOM, en Irwin LaRocque, Secretaris-Generaal van de Caraïbische Gemeenschap (CARICOM).

“Deze MoU zal de huidige institutionele banden tussen ons versterken, als basis voor samenwerking bij de levering van diensten aan de lidstaten van CARICOM in het oostelijke en zuidelijke Caribisch gebied, aangezien het Caribisch gebied ernaar streeft zijn menselijke en natuurlijke activa te beschermen en veerkracht te ontwikkelen tegen de gevolgen van klimaatverandering. Het zijn dit soort overeenkomsten die ons allemaal dichter bij het bereiken van onze klimaatdoelen brengen”, aldus ambassadeur Lynch.

Het symposium zal over drie weken worden gecontinueerd. De evenementen zullen informatie en best practices delen en uitdagingen en kansen in de regio identificeren om de klimaatbestendigheid te versterken.

Overige berichten