fbpx

Update: 53-jarige winkelierster overleden bij roofoverval

GFC NIEUWSREDACTIE- In de roofmoordzaak van de 53-jarige winkelierster Chen Yuan Lan zijn op zaterdag 23 december na intensief speurwerk zeven verdachten door de medewerkers van de afdeling Kapitale Delicten en het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) van Suriname aangehouden.

Vier hunner van Guyanese afkomst, Lewis K., Denroy G. (18), Omar W. (16) en Hismeal M. (15) blijken illegaal in het land te zijn. Dit viertal verplaatste zich in een blauw gelakte voertuig, van wie de 30-jarige taxichauffeur Gilliano M. op maandag 26 december op een adres te Charlesburg in de kraag is gevat.

Bij de aanhouding van de illegale Guyanezen, zag één hunner kans iets weg te gooien. Een alerte omstander die dit zag, gaf dat door aan haar partner D.V., die op onderzoek uitging.

BEKIJK OOK
Woning volledig in de as gelegd, geen gewonden

D.V. trof een wapen van het merk Stalker met zes patronen aan. Deze vroeg op zijn beurt zijn 26-jarige vriend R.M. het wapen voor hem te houden.

Een andere getuige die R.M. met het wapen zag, stelde de politie hiervan in kennis, waarbij D.V. en R.M. eveneens werden aangehouden.

Zowel het voertuig van de taxichauffeur als het wapen zijn in beslag genomen. Na te zijn verhoord zijn D.V. en R.M. heengezonden.

De vier illegale Guyanese verdachten en de taxichauffeur zijn door de politie in verzekering gesteld.