Universiteit eert ir. Marcel Meyer

GFC NIEUWSREDACTIE- In Suriname werd afgelopen week aan ir. Marcel Meyer het eredoctoraat in de Technologische Wetenschappen verleend door het Bestuur van de Anton de Kom Universiteit van Suriname.

Marcel A. Meyer werd op 4 oktober 1944 geboren in Paramaribo in 1968 aan de TH-Delft afgestudeerd als Civiele Ingenieur.

Gedurende de afgelopen 50 jaren is hij actief in de Civiele techniek geweest en heeft hij Internationaal en Nationaal meerdere Congressen en Seminars bijgewoond om zo zijn kennis en vaardigheden bij te houden op het gebied van Wegenbouwkunde, Waterbouwkunde en Waterhuishouding.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Personal trainer: het dichtplakken van mijn mond tijdens het slapen verbetert mijn gezondheid

Gedurende deze periode was hij ook actief in de leiding van het Raadgevend Ingenieursbureau SUNECON bij het realiseren van een groot aantal civieltechnische projecten in Suriname, Guyana, Columbia en Brazilië.

Meyer heeft actief bijgedragen aan de opzet van de Universiteit van Suriname, het Polytechnisch College alsook het NATIN.

Aan de Universiteit van Suriname en het NATIN was hij jarenlang als docent verbonden.

Het handboek ‘Bouwen aan de wilde kust Geschiedenis van de civiele infrastructuur van Suriname 1900 – 1945 en 1945-2020’ dat dr.ir Meyer samen met Hillebrand Ehrenburg geschreven heeft is, is een belangrijk naslagwerk geworden in het technisch, sociaal, geografisch en geschiedkundig onderwijs.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten