Universele waarheid: geen enkele politicus is honderd procent betrouwbaar

Vertrouwen wantrouwen

OPINIE- Onlangs was op sociale media een presentatie van het Surinaamse DNA- lid Edward Belfort over de onbetrouwbaarheid van vp Ronnie Brunswijk.

Volgens Belfort is Brunswijk geen eerlijke politicus. Maar bestaan er wel politici die zich altijd aan hun beloften houden?

Het schijnt een universele waarheid te zijn: geen enkele politicus is honderd procent betrouwbaar. Velen zullen beweren dat dit een cynische benadering is van politiek, maar de realiteit suggereert helaas vaak anders.

Politici zijn inherent verantwoordelijk voor het navigeren door een complex web van belangen, verwachtingen en compromissen.

Ze moeten balanceren tussen wat het meest voordelig is voor hun partij, hun kiezers, hun land en soms hun persoonlijke gewin. Deze delicate dans kan vaak leiden tot onvermijdelijke breuken in hun beloften.

OOK INTERESSANT
De verstrengeling van politiek en de drugswereld in Suriname: Een belemmering voor de aanpak van zware drugsbazen

We kunnen niet vergeten dat politici ook mensen zijn. Zoals iedereen maken ze fouten, ze veranderen van gedachten, ze evolueren. Maar in een wereld waar hun woorden worden vastgelegd en geanalyseerd, worden deze menselijke neigingen gezien als onbetrouwbaarheid.

Bovendien worden politici soms gedwongen om van koers te veranderen door veranderende omstandigheden of nieuwe informatie. Hoewel dit pragmatisme kan worden geprezen, wordt het vaak beschouwd als verraad aan hun oorspronkelijke beloften.

OOK INTERESSANT
Vakbonden in Suriname: Lamgelegd door politiek en interne strubbelingen

Dus, zijn alle politici onbetrouwbaar of betrouwbaar ? Niet noodzakelijkerwijs.

Echter, de aard van hun werk en de druk waaronder ze staan, leiden tot een niveau van onbetrouwbaarheid. Dit is niet een aanklacht tegen individuele politici, maar eerder een erkenning van de complexiteit van de politiek zelf.

Het is aan de kiezers om aandachtig te zijn, kritisch te evalueren en te blijven eisen dat politici zich zoveel mogelijk aan hun woord houden.

C. Wallerlei

DISCLAIMER: Publicatie van opiniestukken houdt niet in dat GFC het eens is met de inhoud