Uitgestelde rumoerige SVB-vergadering wordt vanavond voortgezet

GFC NIEUWSREDACTIE- De Surinaamse Voetbal Bond (SVB) houdt vanavond, zaterdag 28 mei, de verdaagde algemene ledenvergadering (alv), die op 28 april abrupt werd beëindigd, nadat een deel van de leden het jaarverslag weigerde goed te keuren.

Toen het bestuur onder leiding van John Krisnadath de zaal verliet, heeft een deel van de leden, dat de meerderheid had op de vergadering, het bestuur afgezet.

Het bestuur Krishnadath vindt de afzetting onstatutair en is niet van plan een stap terug te doen.

OOK INTERESSANT
Onderwijs en IDB bespreken internetnetwerk op scholen

Vanavond zal de groep onder leiding van Poetini Atompai, die zich Commissie Herstructurering SVB noemt, onder protest deelnemen aan de alv.

Op de vergadering van 28 mei zal het jaarverslag wederom ter goedkeuring worden aangeboden aan de leden. Volgens bronnen is de meerderheid, die het bestuur afzette, niet van plan om de jaarverslagen goed te keuren.

Ook wordt vernomen dat het bestuur Krishnadath kort na opening van de vergadering van plan is op te stappen.

OOK INTERESSANT
Dharm Mungra waarschuwt voor volksverhuizing uit Haïti; coalitie hoopt op stemmenwinst

Ruim anderhalve week terug heeft de FIFA de tegoeden die de SVB van de Wereldvoetbalbond heeft ontvangen, bevroren. Dat is gebeurd omdat de SVB niet op tijd de jaarverslagen heeft opgestuurd naar de FIFA.

De SVB is sterk afhankelijk van de financiële injecties die het jaarlijks ontvangt van de FIFA.

De FIFA gaat pas het geld weer vrijgeven nadat de SVB, zoals dat jaarlijks moet, jaarverslagen goedgekeurd door de leden, kan overleggen aan de FIFA.