Tweetal aangehouden voor diefstal geld en gereedschappen

GFC NIEUWSREDACTIE- De 28-jarige D.J. is op 8 februari voor diefstal van een geldbedrag en gereedschappen door de politie van Henar aangehouden.

A.R. (30) deed in de ochtend van 5 februari aangifte van diefstal op het politiebureau. Volgens zijn verklaring had hij zijn bromfiets naast zijn woning onder een afdak geplaatst. Terwijl hij naar de televisie lag te kijken, hoorde hij omstreeks 01.30 uur een gerammel buiten de woning. Hij liep naar het raam en zag de bij hem bekende D.J. in zijn bromfiets snuffelen en rende gelijk naar buiten, waarna D.J. de benen nam.

A.R. controleerde zijn bromfiets direct en kwam tot de ontdekking dat de verdachte een geldbedrag en gereedschappen vanuit zijn bromfiets had buitgemaakt.

Na de aangifte spoorden de wetsdienaren de verdachte D.J. op en werd hij te Groot Henar aangehouden. Bij zijn aanhouding gaf hij de politie te kennen dat hij de weggenomen gereedschappen had doorverkocht aan de 60-jarige R.R.

Op zijn aanwijzing werd de heler R.R. opgespoord en aangehouden. De gestolen gereedschappen werden bij R.R. aangetroffen en in beslag genomen.

D.J. is in verzekering gesteld, terwijl de heler R.R. na verhoor is heengezonden. De benadeelde kon daarna weer over zijn gereedschappen beschikken.

Overige berichten