fbpx

Tweede geval van apenpokken bevestigd in buurland Guyana

GFC NIEUWSREDACTIE- Precies een week nadat in buurland Guyana de aanwezigheid van zijn eerste apenpokkengeval bevestigde, is een tweede geval bevestigd.

Dit werd maandag aangekondigd door minister van Volksgezondheid Frank Anthony tijdens zijn dagelijkse gezondheidsupdate.

Suriname heeft nog geen officiële meldingen van apenpokken geregistreerd.

In de maand mei 2022 zijn de eerste gevallen van besmettingen met het apenpokkenvirus bevestigd in Europa. Er is steeds monitoring geweest van de wereld gezondheidsinstanties waaronder de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en Centers for Disease Control and Prevention (CDC). De WHO heeft de apenpokken uitgeroepen tot een internationaal gevaar voor de volksgezondheid.

BEKIJK OOK
Inbreker aangehouden door politie Livorno

Rakesh Gajadhar Sukul, directeur Volksgezondheid, zei eerder dat het ministerie van Volksgezondheid in Suriname alert blijft. Mocht de ziekte haar intrede doen in Suriname hoopt hij dat er geen sprake zal zijn van een explosieve uitbraak.

In het verleden zijn er in Suriname uitbraken geweest van diverse soorten pokken; er moet nu geanalyseerd worden op welke mate er immuniteit is in de gemeenschap. Het ministerie van Volksgezondheid zal met diverse actoren aan tafel zitten om preventiebeleid te formuleren.