fbpx

Twee personen overleden bij zware aanrijding Afobakkaweg

GFC NIEUWSREDACTIE- Bij de zware aanrijding maandagavond aan de Afobakkaweg in Suriname tussen een personenbus en een Noah-busje hebben de bestuurder van het busje, Benito Tjon A Hung (58), en de mede-inzittende Marlene Adams, wiens leeftijd nog niet bekend is, het leven gelaten.

De politie van Paranam kreeg omstreeks 21.58 uur de melding van een zware aanrijding aan de Afobakkaweg ter hoogte van mast 54, waarbij er sprake was van zware persoonlijke ongelukken en dat één persoon vermoedelijk was overleden.

Bij aankomst van de wetsdienaren op voornoemde locatie vertoonden Benito en Marlene, die bekneld zat in het Noah-busje, geen teken van leven meer. Met behulp van de brandweer werd het verkeersslachtoffer Marlene uit het voertuig gehaald.

Volgens het voorlopig onderzoek is gebleken dat beiden voertuigen over de Afobakkaweg reden. Het Noah-busje met 5 personen kwam vanuit de richting van Brokopondo gaande richting Paranam, terwijl de personenbus met 7 inzittenden, waaronder leerkrachten en studenten in tegenovergestelde richting reed.

Ter hoogte van mast 54 kwam vermoedelijk door tot nog toe onbekende reden het Noah-busje op de rijhelft van zijn tegenligger met als gevolg de aanrijding.

OOK INTERESSANT
Veiligheidsadviseur Tjin Liep Shie garandeert veiligheid gedurende ‘Alles Plat-demonstratie’ vandaag

De personenbus sloeg na de botsing over de kop en belandde met zijn kop in de langs de weg lopende trens.

De overige inzittenden van beide voertuigen hebben letsels opgelopen en werden met de ambulance van het Nationaal Leger voor medische hulp afgevoerd naar de RGD-poli van Klaaskreek. Hierna werden de gewonden met de ambulance van Surcad en de Medische Zending overgebracht naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

De bestuurder van de personenbus Grando N. (27) is in het bezit van een geldig Surinaams rijbewijs en verkeerde niet onder invloed van alcohol. De materiële schade aan beide voertuigen is aanzienlijk.

De ontzielde lichamen van Benito en Marlene zijn hangende het onderzoek door de politie in beslag genomen.

Het verder onderzoek van deze aanrijding wordt overgedragen aan de Verkeersunit van Regio Midden, meldt de politie.