Politie: Twee kinderen vermoedelijk overleden door inademen gifstof, ontzielde lichamen in beslag genomen

kaarsen1

GFC NIEUWSREDACTIE- De twee jeugdige kinderen I.Z. (3) en M.B. (6) zijn op zondag 23 juli vermoedelijk door het inademen van een gifstof komen te overlijden, meldt de Surinaamse politie vandaag.

De politie van Munder kreeg van het medisch team van het Academisch Ziekenhuis op die dag de melding dat twee kinderen die in contact waren gekomen met een gifstof, dood de ziekeninrichting waren binnen gebracht.

De wetsdienaren deden de Spoedeisende Hulp (SEH) van de ziekeninrichting aan en troffen bij aankomst de 37-jarige A.H. aan, die opgaf de stiefmoeder van de kinderen te zijn.

Naar zeggen van de vrouw heeft zij ter bestrijding van hoofdluizen een bepaald middel gesmeerd op het hoofd van de kinderen.

Op een bepaald moment, raakten de kinderen vermoedelijk bij het inademen van de geur van het middel, bewusteloos.

Het meisje viel met haar gezicht op de vloer, waardoor zij een barst wond aan haar voorhoofd opliep.

OOK INTERESSANT
Financiële stress bij Surinaamse moeders tijdens 'back-to-school' periode

De stiefmoeder bracht de kinderen direct voor medische hulp naar de SEH van het Academisch ziekenhuis, alwaar de arts heeft geconstateerd dat beide kinderen het leven reeds hadden gelaten.

De stiefmoeder is door de politie van het bureau De Nieuwe Grond opgebracht voor verhoor en na te zijn voorgeleid, heengezonden.

Hangende het onderzoek zijn de twee ontzielde lichamen van Z.E. en A.M. door de politie voor obductie in beslag genomen.